Tampere on eläväinen ja kaunis kaupunki, ei siis ihme, että monet yritykset päättävät järjestää kokouksia ja konferensseja “Mansesterissa”. Kulkuyhteydet Tampereelle ovat loistavat, sillä kaupunkiin pääsee kätevästi junalla, lentokoneella, bussilla tai valtaväyliä pitkin omalla autolla. Turusta tai Helsingistä Pirkanmaan sydämeen ajaa parissa tunnissa ja raiteita pitkin pääsee esimerkiksi Ouluun nopeimmillaan reilussa viidessä tunnissa. Pirkkalan lentoasema on puolestaan kivenheiton päässä Tampereesta. Kaupungin palvelutaso on kansainvälisestikin vertailtuna korkea ja kaikki tarvittavat oheispalvelut löytyvät kaupungin sisältä.

Tampereen kaupunki tietää bisnes- ja kokousmatkailijoiden positiivisen vaikutuksen kaupungin talouteen ja kansainväliseen näkyvyyteen ja siksi Tampereelta löytyykin useita kokoustiloja, joissa voi järjestää maailmanluokan tapaamisia ja kokoontumisia. Kun kokousjärjestäjä etsii tilaisuudelleen sopivaa paikkaa, huomio kiinnittyy eritoten kolmeen asiaan: sijaintiin ja saavutettavuuteen, majoituspaikkojen läheisyyteen sekä tilateknisiin seikkoihin. Ei ole sattumaa, että kokouksien järjestämispaikaksi valikoituu usein hotelli, sillä isommissa hotelleissa kaikki kolme edellä mainittua asiaa ovat hyvin hoidettuja. Ravintola ja aulabaari samoissa tiloissa ovat myös iso plussa onnistuneelle kokoukselle.

Sokos Hotel Ilves

Tammerkosken rannalla seisova 19-kerroksinen Ilves sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Hotellissa on 336 huonetta ja peräti kuusi ravintolaa, joten majoitustilaa ja ruokailuvaihtoehtoja löytyy riittävästi. Vuonna 1986 valmistunut hotelli on majoittanut monia Tampereella käyneitä merkkihenkilöitä Bill Clintonista ja AC/DC -yhtyeestä lähtien. Sokos Hotel Ilves on kävelymatkan päässä linja- ja rautatieasemista ja kaukana ei myöskään sijaitse Ratinan jalkapallostadion, jossa pelataan toisinaan myös A-maajoukkueen virallisia otteluita. Ilvekseen majoittuvatkin usein monet maailmanluokan jalkapallojoukkueet.

Sokos Hotel Ilveksen kokoustilojen kruununjalokivi on Ball Room, joka toimii samalla myös kokousravintolana. Korkean palvelun kokoustilaan mahtuu jopa 300 henkilöä. Myös pienempiä neuvotteluhuoneita löytyy useampiakin aina korkeintaan 10 hengen tiloista alkaen. Hotellista löytyy myös tavallisten asiakassaunojen lisäksi 10–20 henkilön tilaussaunoja. Maisema-niminen tilaussauna sijaitsee Ilveksen ylimmässä kerroksessa ja sen terassilta avautuukin komea maisema yli Tampereen keskustan. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Sokos Hotel Ilves on hyvin saavutettavissa ja hotellista löytyykin oma pysäköintihalli.

Scandic Rosendahl

Jos etsit hieman rauhallisempaa ja syrjäisempää, mutta kuitenkin tasokasta ja kaunista kokouspaikkaa Tampereen keskustan ulkopuolelta, Scandic Rosendahl on siihen loistava vaihtoehto. Pyynikinrinteen juurella seisova hotelli sijaitsee rauhaisalla alueella keskellä kaupungin komeimpia lenkkeily- ja virkistysmaastoja. Koska Scandic Rosendahl on hieman kauempana keskustasta – noin kolmen kilometrin päässä –, soveltuu hotelli loistavasti kokouksiin ja tapahtumiin, jotka vaativat normaalia enemmän yksityisyyttä. Hotellissa järjestetään konferenssien ja kokousten lisäksi myös paljon häitä ja muita yksityistilaisuuksia.

Hotellin ravintolasta avautuu kaunis järvimaisema ja tuhdin aamiaisen päätteeksi hotellin vieraat voivat käydä esimerkiksi aamulenkillä Pyynikinrinteen jyrkillä kuntopoluilla. Scandic Rosendahlilla palvelee yksi ravintola ja baari ja sen tiloista löytyy yhteensä 15 kokous- ja ryhmätilaa. Suurimmillaan samaan tilaan mahtuu yhtä aikaa 700 kokoustajaa, mutta tilavaihtoehtoja löytyy useita ryhmän koosta riippuen. Idyllisessä talvipuutarhassa neuvottelut ja palaverit onnistuvat päivänvalossa kauniiden istutusten keskellä. Se onkin loistava vaihtoehto, jos pelkät perinteiset valkotaulut ja videotykit eivät kiinnosta.

Puistotorni

Keskellä kaupunkia sijaitseva Puistotorni, viralliselta englanninkieliseltä nimeltään Tampere Congress & Culture Centre sisältää viisi erikokoista kokous- ja juhlatilaa, joista suurimpaan mahtuu enintään 400 ihmistä. Puistotornissa tilaisuuden järjestäjä saa itse valita, mihin muotoon penkit sijoitetaan kokouksen aikana. Istumamuoto vaikuttaa kokoustilan kapasiteettiin, joten paikkaa varatessa kannattaa olla tarkkana, mihin järjestykseen päätyy. Tiloissa on mahdollista myös järjestää illallisia ja lähin majoituspaikka on Scandic Hämeenpuisto. Keskeinen sijainti on omiaan esimerkiksi yritysfuusioneuvottelujen tai vastaavien tilaisuuksien järjestämiseen.

Puistotornin ja sen tontin historia yltää aina 1800-luvun loppupuolelle, jolloin Tampereen työväentalon vihkiäisjuhlia vietettiin. Kivinen, kolmikerroksinen rakennus nousi tontille vuonna 1900 ja hiljalleen rakennus sai uusia kerroksia ja saleja. Vasta 80-luvulla kuitenkin aloitettiin Puistotornin vuokraustoiminta ja siitä asti historiallinen rakennus on toiminut useiden kokouksien ja konferenssien pitopaikkana. Nykyinen nimi otettiin käyttöön 2012. Puistotornin henkilömäärään perustuva hinnoittelumalli tarjoaa kokousjärjestäjille helpon tavan laskea tapahtuman budjettia. Valittavina on eri hintaisia vaihtoehtoja eri sisältöineen.

Monipuolinen Technopolis

Tampereen Technopolis tarjoaa yrityksille ja muille toimijoille useita kokoustiloja käyttöön. Erikokoisia ja erilaisesti varustettuja neuvottelutiloja Technopoliksella on useita kymmeniä, joten kaiken kokoisille kokousryhmille löytyy taatusti sopiva huone tai sali. Tiloja löytyy ympäri Tamperetta, joten majoitusta ja logistiikkaa ajatellen voi valita useasta eri vaihtoehdosta. Netissä toimiva varaussysteemi on todella hyvin suunniteltu ja sitä kautta näkee nopealla silmäyksellä, mitkä kaikki tilat ovat milläkin aikavälillä varattuna. Ja hinta totta kai näkyy jokaisen vaihtoehdon kohdalla.

Muut Tampereen kokoustilat

Ruuhkasesonkeina tai isojen tapahtumien aikaan kaikki yllämainitut paikat voivat hyvinkin olla loppuun varattuja, mutta muitakin laadukkaita kokoustiloja Tampereelta kyllä löytyy. Käytännössä joka hotellilta löytyy ainakin yksi neuvottelu- tai kokoustila, sillä konferenssimatkailijat ovat hyvin tervetulleita vieraita hotelleille. Netin hotelleja vertailevat sivustot auttavat kokouspaikkaa lähimpien hotellien listauksessa. Tampereen kaupungilla ja paikallisella yrittäjäjärjestöllä on myös muutamia tiloja, joissa kokouksia voi järjestää, mutta niitä ei julkisesti missään suuremmin mainosteta. Kannattaakin siis rohkeasti ottaa itse yhteyttä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *