Uncategorized

Konferenssin järjestäjän ykkösvalinta

Kauniiden Näsi- ja Pyhäjärven rannoilla sijaitseva Tampereen kaupunki on jo suomalaisille tuttu opiskelu- ja matkailukohde, joka on samalla noussut yhdeksi Suomen elinvoimaisimmista asuinkeskuksista. Tampere sijaitsee vain kahden tunnin ajo- ja junamatkan päässä Suomen pääkaupungista, jonka takia se houkuttelee vierailijoita ulkomailta asti. Asukasmäärältään se on niin ikään Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki, jonka taajama-alueella asuu hieman yli 330 000 asukasta. Tampereen keskustan jakaa sen halki virtaava Tammerkoski, jota ympäröivä koskimaisema on valittu yhdeksi Suomen kansallismaisemiksi.

Tampere on myös tärkeä urheilu- ja kulttuurikaupunki. Kaupungissa toimii edelleen Suomen vanhimpiin teattereihin lukeutuvat Tampereen Työväen Teatteri ja Tampereen Teatteri. Kaupungin teollisuushistoriasta kertovat keskustan kauniit punatiiliset tehdasrakennukset, jotka toimivat nykyään toimistoina ja kulttuuritiloina. Kaupungissa järjestetään niin ikään vuosittain kymmeniä tärkeitä kokouksia ja konferensseja. Sivustojemme tarkoitus onkin tuoda esille värikkään Tampereen mahdollisuudet konferenssikaupunkina sekä tarjota vinkkejä konferenssin järjestämisen lisäksi myös kaupungissa vietettävään vapaa-ajan mahdollisuuksiin, majoitusvalikoimaan ja kulkuyhteyksiin. Järjestä seuraava konferenssi Tampereella!

Tampere ei ole pelkkä kaupunki

Tampereen elinvoimaisuutta ja kasvavaa suosiota suomalaisten keskuudessa on tulkittu johtuvan tamperelaisesta tavallisuudesta. Kaupunki on suunniteltu niin, että kaikki on helposti saatavilla ja saavutettavissa lyhyiden yhteyksien päässä. Tampereen vetovoiman ovat huomanneet myös vuosittain kaupungissa vierailevat miljoonat turistit ja tuhannet konferenssivieraat. Sinne on nopeat auto- ja junayhteydet melkein mistä vain Suomesta ja Tampere-Pirkkalan lentokentälle pääsee helposti monesta Euroopan suurkaupungista. Niin ikään Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain leppoisan kahden tunnin matkan päässä.

Tampere tunnetaan huipputeknologian kaupunkina, jossa majaa pitävät monet alan suuryritykset kuten Nokia ja Intel. Alan osaajien määrä on huomattava ja Tamperetta pidetään Suomen innovatiivisimpana kaupunkina. Ei ole siis sattumaa, että kaupungissa on tehty vuosien saatossa monia maailmanluokan läpimurtoja ja kehitetty useita arkea helpottavia tuotteita ja palveluita. Teknologinen tietotaito mahdollistaa huipputason asumisen ja miellyttävän asukasprofiilin. Tamperetta ei voi kuvata sanalla suurkaupunki, vaan siellä oleskelu on leppoisan rentoa, jopa perinteistä, sekä samalla dynaamista ja modernia.

Tampere konferenssikaupunkina

Vuonna 2017 Tampereella järjestettiin yhteensä 65 konferenssia, jotka toivat tutkimuksissa tehtyjen laskelmien mukaan kaupungille jopa 13 miljoonan euron tulot. Tampere houkuttelee erityisesti tieteellisiä konferensseja, jotka hyötyvät kaupungin tarjoamista korkealuokkaisista kongressitiloista. Samalla kaupungin huippuluokan korkeakoulut vetävät mukanaan kiinnostusta niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Juuri konferensseja pidetäänkin tärkeänä tekijänä kaupungissa toimivien yliopistojen kansainväliselle tunnettavuudelle sekä tieteen yleiselle kehitykselle. Paikalliset tutkijat ja huippuosaajat pääsevät niiden avulla esittelemään työtään kansainvälisillä areenoilla, joka voi johtaa rahoitus- ja yhteistyöprojekteihin.

Samojen tilastojen valossa Tampereella vieraili vuonna 2017 yhteensä 1,1 matkailijaa ja noin 10 000 konferenssivierasta. Vuoden suurimpaan konferenssiin eli kasvatustieteiden alan EARLI (European Associaton for Research on Learning and Instruction) -konferenssiin osallistui odotettua suurempi lukumäärä asiasta kiinnostuneita eli 2 200 henkeä. Kaupungin kongressitoimintoja ja -palveluita koordinoi Visit Tampere Oy, joka panostaa erityisesti siihen, että tapahtumat pysyvät monipuolisina. Tapahtuma- ja kongressimatkailu on ehdottomasti Tampereen suurin etu, mutta myös muille matkailijoille on tarjolla paljon nähtävää ja koettavaa.

Tampere matkailukohteena

Matkailijoiden suurin houkutin erityisesti lapsiperheille, on jo monta vuotta peräkkäin ollut Särkänniemen huvipuisto. Linnanmäen jälkeen se on Suomen toiseksi suosituin huvipuisto, jota samalla kehitetään määrätietoisesti matkakohteena. Monena vuonna Suomen parhaaksi huvipuistoksi valittu Särkänniemi sisältää tänä päivänä varsinaisen huvipuistoalueen lisäksi Angry Birds Land -puiston, Näsinneulan tornin ja Koiramäen eläinpuiston. Kaupunki pitää hallussaan myös monipuolisen museo- ja teatteritarjonnan, joista kuuluisimmat ovat maailman ainoa Muumimuseo sekä vuosisadan museoksi valittu Vapriikin Museokeskus.

Kaupungissa toimii yli kymmenen ammattilaisteatteria, joista suurimmat ovat Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri. Suomen suurimpiin pienteattereihin kuuluu myös Tampereen Komediateatteri. Kesäteatteriesityksistä on päässyt nauttimaan jo vuodesta 1955 lähtien Pyynikin kesäteatterissa. Teattereiden lisäksi kaupungissa on myös vuonna 1965 perustettu Tampereen Ooppera, jonka kuuluisia solisteja on ollut muun muassa Karita Mattila, Jaakko Ryhänen, Matti Salminen ja Jorma Hynninen. Oopperan vuosittaiset näytökset esitetään nykyään keväisin Tampere-talossa ja ne ovat parhaimmissa tapauksissa keränneet jopa 10 000 katsojaa.

Majoitus Tampereella

Vilkkaana matkailukaupunkina Tampere tarjoaa myös erinomaiset majoitusvaihtoehdot kaikenlaisilla budjeteilla matkustaville. Matkailija voi majoittua joko kaupungin korkeimmalle huipulle tai keskelle metsää luonnon hiljaisuuteen. Tampereen korkein tornihotelli on nimeltään Solo Sokos Hotelli Torni Tampere, mutta myös Original Sokos Hotel Ilves on perinteikkäästi erinomainen majoituspaikka. Kaupungissa sijaitsevat myös maailmanluokan hostellit, leirintäalueet ja B&B-paikat, jossa voi yöpyä pienemmällä budjetilla. Kaunis lähiseutu tarjoaa niin ikään erinomaiset kulissit rauhalliseen mökkilomailuun luonnon keskellä vain muutaman kymmenen minuutin päässä kaupungin keskustasta.

Valitse Tampere!

Pirkanmaan helmi, Tampere, on monipuolinen matkailu- ja kokouskaupunki. Sen kävijämäärät ovat kasvussa joka vuosi ja erityisesti konferenssivieraiden määrä on noussut tasaiseen tahtiin. Vuosittain kymmenet eri alojen konferenssit houkuttelevat alan huippunimiä ulkomailta asti. Samalla Tampere on vahvistanut asemaansa huipputeknologian ja -osaamisen keskuksena, jossa on loistavat puitteet kokouksille ja matkailijoille. Seuraavaa konferenssia suunnitellessa Tampere kannattaa siis pitää mielessä. Konferenssin järjestämiseen, Tampereen kaupunkiin ja sen lukuisiin mahdollisuuksiin voit tutustua enemmän sivustomme muissa osioissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *