City Tampereella

Majoittuminen Tampereella

Tampere, tai ruotsiksi Tammerfors, on lähikuntineen Suomen toiseksi suurin kaupunkialue ja Pirkanmaan maakuntakeskus. Tampereen kaupungin väkiluku on 232 407 asukasta ja keskustataajamassa asuu puolestaan 330 711 asukasta. Kaupungista löytyy niin yliopisto kuin myös yliopistollinen sairaalakin. Matkailijoille Tampere tarjoaa nähtävää, kuten esimerkiksi Särkänniemen huvipuiston. Tampereen koko, sijainti ja sen tarjoamat mahdollisuudet tarkoittavat, että kaupungissa majoittuu paljon ihmisiä. Mikäli harkitset matkaa Tampereelle, tai tiedät jo majoittuvasi siellä, kannattaa jatkaa lukemista. Tässä artikkelissa esittelemme esimerkkejä Tampereen tarjoamista majoittumismahdollisuuksista.

Tampere tarjoaa monipuolisia majoituspaikkoja niin pienelle, kuin myös isommalle budjetille. Tampereella voit valita makusi mukaan niin hotelleista, hotelleista kuin campingalueista sinulle sopivan majoittumisvaihtoehdon. Unohtaa ei sovi myöskään mahdollisuutta majoittua maatilalla: esim. Aholaidan Lammastila tarjoaa matkailijoille ympärivuotista majoitusta Kangasalan Ponsassa. Tilalta saa tuliaisiksi lähituotteita, jotka on valmistettu luonnollisesti villasta.

Tampereen hotelleissa löytyy monia eri mahdollisuuksia: tarjolla on jotakin niin perheille kuin erikoisuuksien etsijöille. Koska Tampere on yksi maamme ykkösmatkakohteista erityisesti lapsiperheille, on kaupungissa perheen pienimmillekin sopivia majoituspaikkoja. Kaupungista löytyy esimerkiksi Suomen korkein hotelli eli Solo Sokos Hotel Torni Tampere. Tämä hotelli tarjoaa ainutlaatuiset näköalat kaupungin ylle ja lisävuoteita on saatavissa lisämaksusta. Lapsivieraille hotelli tarjoaa pienen tervetuliaislahjan ja hotellista on mahdollista lainata leluja sekä kirjoja. Kesällä hotellissa on mahdollista käyttää leikkihuonetta ja junia on mahdollista mennä bongaamaan lähietäisyydeltä.

Toinen hotelli, joka sopii lapsiperheille, on Lapland Hotel. Se sijaitsee lähellä Tampere-talon Muumimuseota ja hurmaa vierailijat Lappi-teemaisella sisustuksella. Hotellissa on myös lapsiystävälliseksi kehuttu ravintola nimeltä Dabbal. Lisäksi on syytä mainita, että hotellilta on lyhyt kävelymatka ydinkeskustaan.

Muita lapsiystävällisiä hotelleja

Tampereelta löytyy myös lukuisia muita lapsiystävällisiä hotelleja. Yksi esimerkki näistä on Scandic Tampere Koskipuisto, joka sijaitsee aivan Tampereen sydämessä. Tässä hotellissa alle 13-vuotiaat pääsevät majoittumaan ilmaiseksi ja saavat lisäksi tervetuliaislahjan. Lapsiperheitä ilahduttaa varmasti se tieto, että Tampereen parhaisiin kuuluva leikkipuisto, eli Pikku Kakkosen puisto, sijaitsee aivan hotellin vieressä.

Toinen hotelli, joka sijaitsee Pikku Kakkosen puiston ja Koskipuiston lähellä, on Tampereen Huoneistohotelli MN. Tästä hotellista löytyy rauhallisia sekä hyvin varusteltuja huoneistoja, joissa on kalustettu keittiö sekä tiski- että pesukone. Keskusta palveluineen ja shoppailumahdollisuuksineen on lähietäisyydellä. Omena-hotellissa on myös mahdollista majoittua mukavasti lasten kanssa. Kyseinen hotelli sijaitsee Hämeenkadun varrella Tampereen keskustassa. Samaan huoneeseen on mahdollista majoittaa peräti neljä yöpyjää ja hotellin huoneet sopivat perheiden kanssa matkustaville loistavasti.

Erikoisempia vaihtoehtoja

Tampereelta on mahdollista löytää myös erikoisempia majoituspaikkoja. Olemme jo maininneet Solo Sokos Hotel Torni Tampereen, josta aukeaa mahtava näköala 25. kerroksessa olevasta Moro Sky Barista. Toinen erikoisempi majoitusvaihtoehto on Original Sokos Hotel Ilves. Kyseinen hotelli on valovoimainen maamerkki, joka sijaitsee Tampereen sydämessä. Hotel Ilves on rakennettu vuonna 1986, mutta se on läpikäynyt modernisoinnin ja vastaa uusimpia vaatimuksia. Kerroksia Tampereen ensimmäisessä tornihotellissa on yhteensä 19 kappaletta ja se tarjoaa vierailijoilleen ylellistä mukavuutta tamperelaisia kokemuksia unohtamatta.

Mikäli pidät klassisesta tyylistä, kannattaa ottaa hotelliksi Radisson Blu Grand Hotel Tammer. Kyseinen “Grand Hotel” on ollut toiminnassa vuodesta 1929 ja se sijaitsee aivan Tammerkosken lähellä. Hotelli on ollut keskeisessä roolissa sekä Tampereen, että Suomen historiassa ja se voisi kertoa monia tarinoita eri merkkihenkilöistä ja tapahtumista.

Hostellit Tampereella

Mikäli budjetti asettaa rajoituksia hotellien valintaan, hostelit ovat hyvä vaihtoehto. Tampereella voit majoittua maailmanluokan hostellissa, joka on voittanut lukuisia palkintoja. Kyseessä on Dream Hostel, joka sijaitsee Tampere-talon lähellä ja keskusta on kävelymatkan päässä. Tampereen alueelta löytää myös loistavia Bed & Breakfast -paikkoja, jotka tarjoavat tunnelmallisia ja kodinomaisia majoittumisvaihtoehtoja. Yksi näistä paikoista on B&B Nostalgia, joka sijaitsee vain 30 kilometriä Tampereen keskustasta Teiskossa. Kyseessä on idyllinen kaksikerroksinen luhtiaitta, jossa on kolme erilaista huonetta, joihin mahtuu kymmenen henkeä kerrallaan. Tämä hostelli on loistava vaihtoehto, mikäli haluat majoittua maalaismiljöössä ja samalla pääset nauttimaan rauhasta ja raikkaasta ilmastosta.

Kärppälän Rustholli sijaitsee puolestaan Lempäälässä ja tarjoaa mahdollisuuden majoittua 1800-luvulla tehdyssä päärakennuksessa, piharakennuksessa ja aitassa. Huoneet on remontoitu, mutta työssä on kunnioitettu vanhaa rakentamistyyliä.

Maatilat Tampereen lähialueilla

Mikäli haluat yhdistää kaupunkiloman ja maaseudun, sekin onnistuu Tampereella. Lähistöllä sijaitsee monia maatiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden majoittua idyllisessä maaseutumiljöössä. Mainitsimme jo aiemmin Aholaidan Lammastila, mutta Tampereen lähialueelta löytyy myös muita vaihtoehtoja. Yksi niistä on Syväniemen Mäkitupa, joka sijaitsee Parkanossa, Pirkanmaan maakunnassa. Matkailija löytää sieltä yli sata vuotta vanhan pihapiirin, jossa pääsee aitoon maalaistunnelmaan. Majoittua voi joko päärakennuksessa tai sitten erillisissä piharakennuksissa. Paikasta löytyvät myös rantasauna, laavu sekä pihakeittiö.

Punkalaitumella puolestaan sijaitsee Maatilamajoitus Saarinen. Kotolammen rannalla voi majoittua vanhassa navetassa joko keltaisessa, sinisessä tai vihreässä huoneessa. Mikäli olet tulossa isommalla ryhmällä, voitte majoittua saunarakennuksessa saunaillan jälkeen. Tämän lisäksi alueella on mahdollista myös leiriytyä. Mattilan tila Orivedellä puolestaan tarjoaa maatilamajoitusta kesällä ja mahdollisuuden vuokrata lomamökki käyttöön viikoksi tai viikonlopuksi ympäri vuoden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *