Activities in Tampere

Tampere – urheiluhullun lintukoto

Mikäli pidät urheilusta, eritoten joukkue-urheilusta, Tampere saattaa olla äärimmäisen otollinen paikka sinulle asua! Tampere on yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja, jolla on vahvat perinteet, sekä hyvä maine.

Tampereella perheet kahtia jakaa yleensä väittely jääkiekosta, sillä Suomen kaikkien aikojen kaksi menestyneintä jääkiekkojoukkuetta tulee juurikin Tampereelta. Tampereen Tappara, sekä Tampereen Ilves. Nämä kaksi joukkuetta ovat yhdessä voittaneet lähes 30 SM-kultaa ja he pelaavat samassa hallissa kotiottelunsa. Ilves ei valitettavasti ole sitten 1990 luvun pärjännyt kovinkaan hyvin SM-liigassa, siinä missä Tappara on napsinut finaalipaikkoja mestaruuksia läpi koko 2010-luvun.

Jääkiekkoa ja jalkapalloa

Tampere ei ole pelkästään penkkiurheilijan unelmapaikka, sillä siellä pääsee myös aktiivisuudesta kiinnostuneet ihmiset urheilemaan itsekin. Kaupunki tarjoaa mahtavat puitteet mm. hiihdolle, juoksulle, uinnille, jalkapallolle, yleisurheilulle, sekä vaikkapa itse jääkiekollekin. Moni ammattimainen vedonlyönninkin harrastaja on muuttanut pysyvästi Tampereelle, sillä siellä paikan päällä urheilulajien seuraaminen on helpompaa kuin missään muualla. Vedonlyönnissä on se hyvä puoli, että et oikeastaan tarvitse muuta kuin paikan missä pelata, sekä toimivan internet-yhteyden. Mm. www.slottistoppi.com sivustolle on listattu kymmeniä eri peliyhtiöitä, jotka tarjoavat vedonlyöntiin kohteita suomalaisesta urheilusta vuoden jokaisena päivänä.

Jääkiekkoa ja jalkapalloa harrastavia ihmisiä hemmotellaan eniten (mm. fasiliteettien puolesta), koska lajeja harrastetaan ylivoimaisesti eniten alueella. Tämän vuoksi myös määrärahoja on ohjautunut lajien pariin valtavasti, joista kiittäminen on myös edustusjoukkueita.

Tampereella ei varsinaisesti enää jalkapallossa ole pääsarjatason joukkuetta, mutta Tammelan Stadionilla kotiottelunsa pelaava Ilves on synnyttänyt 2010-luvulla jalkapallokipinää uuteen uskoon Tamperelaisissa. Ilves pelaa ykkösdivisioonassa ja heillä on selkeä tavoite nousta myös aikanaan Veikkausliigan puolellekin pelaamaan. Huippujalkapalloa Tampereella pääsee tästäkin huolimatta katsomaan, sillä Suomen maajoukkue pelaa usein EM & MM karsintaottelunsa Ratinan stadionilla, varsinkin kun olympiastadion on pidemmän remontin alla vuodesta 2018 eteenpäin.

Elämää urheilun ulkopuolella?

MustamakkaraVaikka tyypillinen tamperelainen rakastaakin urheilua, elävät he muutenkin mielenkiintoista elämää. Esimerkiksi Legendaarinen mustamakkara on saanut juurensa Pirkanmaan alueelta ja siellä myydään edelleenkin Suomen parasta mustaa makkaraa. Mikäli olet tämän äärimmäisen arvokkaan herkun ystävä, suosittelemme suunnistamaan Tammelan torille (rautatieasemalta n. 5min kävely), jossa Tapolan perheyritys myy makkaraa suoraa ruoka-autostaan.

Tampere on myös opiskelijan kaupunki, sillä paikan useat yliopistot ja koulutuslinjat takaavat mahtavan mahdollisuuden kehittää itseään, sekä asettua rauhassa aloilleen opiskeluiden ajaksi. Tampereen yliopistossa pääset opiskelemaan mm. kauppatieteitä, lakia, lääketiedettä, sekä pedagogiikkaa.

Kesällä vai talvella?

SärkänniemiOlit sitten kesä- tai talvi-ihminen, tarjoaa Tampere tarjoaa mielenkiintoisia kokemuksia ja elämyksiä. Talvella kaupunki hieman rauhoittuu ja hiljenee, mutta muuttuu sitäkin komeammaksi. Kaupungin läpi virtaava Tammerkoski on vaikuttava näky talven paukkupakkasilla, sillä se harvoin jäätyy kokonaan. Useat ihmiset yleensä lähtevätkin jopa talvipiknikeille Tammerkosken rannoille, pakaten mukaansa esimerkiksi lämmintä kaakaota termariin.

Kesällä suosittelemme suunnistamaan pyynikin rantaan, jossa pääset uimaan, sekä ottamaan esimerkiksi aurinkoa. Mikäli auringonotto ei ole sinun juttusi, voit päästää sisäisen lapsesi irti ja lähteä vaikka päiväksi hurvittelemaan Särkänniemen huvipuistoon. Särkänniemen huvipuisto on yksi Suomen vanhimpia, joka tarjoaa kaiken ikäisille elämyksiä ja kokemuksia. Mikäli olet lähdössä useamman ihmisen kanssa huvipuistoon samaan aikaan, kannattaa luukulta kysellä esimerkiksi ryhmäalennuksia. Yksittäiset päiväliput eivät nimittäin ole halvimmasta päästä, sillä ne saattavat kustantaa jopa 25-30€ per kappale. Tämä on esimerkiksi nelihenkiselle perheelle todella suuri investointi, sillä itse huvipuiston alueella olevat ravintolatkin ovat äärimmäisen kalliita. Kannattaa siis varata riittävästi käteistä mukaan, mikäli kesäpäivää olette Särkänniemeen menossa viettämään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *